Ebeltoft filmfestival har skabt en fest for filmskabere og filmentusiaster 

30. april 2024
Ebeltoft filmfestival har skabt en fest for filmskabere og filmentusiaster 
Billede af Sabine Lange fra Pixabay

Tag del i den allerførste Ebeltoft Filmfestival d. 4. – 5. maj. Det bliver et sandt paradis for filmelskere og fremtidige filmskabere!

Oplev film på en ny måde 

Ebeltoft, en by kendt for sin idylliske skønhed og historiske vingesus, danner nu rammen om noget ganske særligt, Ebeltoft Filmfestival. Dette initiativ, arrangeret af European Film College, byder på en unik blanding af kortfilm, spillefilm, debatter, foredrag og ikke mindst en eksklusiv forpremiere på en ny dansk spillefilm. Festivalen er ikke blot en fejring af filmkunsten, men også en platform, hvor elever får mulighed for at vise deres værker for et bredere publikum. 

Festivalen, der strækker sig over flere dage, er opdelt i forskellige sektioner – Lille Bjørn, Storebjørn og Baby Bjørn – hver især med sit unikke fokus på elevernes projekter fra forskellige tidspunkter i deres uddannelse. Lille Bjørn byder på værker fra både nuværende og tidligere elever, mens Storebjørn præsenterer afgangsfilm fra de studerende, der er ved at afslutte deres tid på skolen. Baby Bjørn giver gæsterne en chance for at gense kortfilmene fra Storebjørn – perfekt for dem, der ønsker at dykke dybere ned i de enkelte værker. 

Foruden filmvisningerne tilbyder festivalen også et bredt spektrum af aktiviteter, der appellerer til alle aldre. Børnene kan opleve filmproduktion på nært hold i efterårsskov-kulissen til kortfilmen “Falling with Leaves”, hvor de får mulighed for at klæde sig ud og filme deres egne små scener. Derudover inviteres de besøgende til at deltage i en spændende skattejagt på filmhøjskolen, hvor de kan lære mere om filmproduktion gennem leg og opdagelse. 

En central del af festivalen er de interaktive Q&A-sessioner, hvor publikum får en unik chance for at stille spørgsmål direkte til de unge filmskabere. Disse sessioner tilbyder indsigt i den kreative proces bag filmene og giver en sjælden mulighed for at høre om både udfordringer og succeser direkte fra dem, der står bag kameraet. 

Billetter og praktisk Information 

Interesseret i at deltage? Festivalen tilbyder partoutbilletter, som sikrer adgang til hele festivalens program. Disse kan købes via festivalens hjemmeside. Bemærk, at de fleste kortfilm er med engelsk tale, og alle film har engelske undertekster for at sikre, at ikke-dansktalende gæster også kan nyde festivalen. 

Ebeltoft Filmfestival er mere end blot en filmfestival, det er en kulturel begivenhed, der bygger bro mellem generationer og kulturer gennem den universelle sprog af film. Så uanset om du er filmstuderende, en dedikeret cinefil eller blot nysgerrig på filmens verden, er Ebeltoft Filmfestival stedet, hvor magien sker. Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at opleve nye talenter og fejre filmkunsten!