Gl. Estrup Landbrugsmesse: De bedste attraktioner til børn

23. maj 2024
Gl. Estrup Landbrugsmesse: De bedste attraktioner til børn

I denne weekend byder Gl. Estrup Landbrugsmesse på en række spændende aktiviteter for både børn og voksne. Som børne journalist har jeg besøgt messen og oplevet nogle af de mest interessante aktiviteter, som jeg gerne vil dele med jer.

Mad i børnehøjde

Fra kl. 10.00 til 11.00 Lørdag og søndag, kan man deltage i “Mad i børnehøjde” i børneområdet. Jeg synes, ideen er god, men der er plads til forbedringer for at gøre det mere børnevenligt. Billederne viser mad med bælgfrugter, hvilket nok appellerer mere til voksne end børn. Det kan være en god mulighed for at prøve noget nyt og sundt. Jeg håber, at der også er andre spændende aktiviteter, der kan fange børns interesse og gøre oplevelsen sjovere. Alt i alt tror jeg, at “Mad i børnehøjde” har potentiale, men måske kunne gøres endnu mere spændende for børn.

Børnedyrskue – masser af skønne dyr

Fra kl. 10.00 til 12.00 er der børnedyrskue i børneområdet. Det virker meget mere egnet for børn. Man skal have sit kæledyr med, og så får den en bedømmelse og præmier for viden og håndtering. Det er spændende, fordi børn kan vise, hvor gode de er til at passe deres kæledyr og møde andre børn og deres dyr. Det er især godt, fordi man kan tage mange forskellige kæledyr med – alt fra hunde og katte til vandrende pinde. Det er rigtig godt for de børn, der ikke nødvendigvis har en hund eller kat, men disse kæledyr er også velkomne.

Publikumskonkurrence: Gæt vægten på et dyr

Fra kl. 10.00 til 15.00 er der en publikumskonkurrence i kødkvægsområdet, hvor man skal gætte vægten på et dyr. Det virker måske ikke super børnevenligt, men det er sjovt at gætte og være med i konkurrencen. Børn har lige så gode chancer for at vinde som de voksne, så det kan blive en sjov oplevelse for hele familien.

Kalve bedømmelse med TikTokeren Bianca

Kl. 11.20 er der kalvebedømmelse ved TikTokeren Bianca Kvæg Klapper Ring 1. Det kan være spændende for unge, især fordi Bianca er en kendt landbrugs-TikTokker. Selvom kalvebedømmelse måske ikke lyder spændende i sig selv, gør Biancas tilstedeværelse det sjovere og mere interessant.

Udpegning af de bedste dyr

Kl. 12.30 er der udpegning af de bedste dyr, hvor de bedste han- og hundyr får bånd. Det virker spændende, fordi det er en konkurrence. Det er en bred konkurrence, så jeg tror, at både børn og voksne vil synes om det.

Traktortræk

En anden spændende aktivitet på messen er traktortræk, som foregår hele dagen. Dette er en stor konkurrence, hvor traktorer trækker tunge vægte for at se, hvem der er stærkest. Traktortræk er måske mest spændende for drenge, da det handler om store maskiner og kraft. Men alle kan selvfølgelig være med og heppe på deres favorit traktor.

Sofies generelle mening om landbrugsmessen på Gl. Estrup.

Gl. Estrup Landbrugsmesse byder på en masse spændende aktiviteter for både børn og voksne. Selvom nogle aktiviteter måske er mere egnet til voksne, er der mange ting, som børn kan nyde og deltage i. Fra børnedyrskue til spændende konkurrencer er der noget for enhver smag. Jeg kan klart anbefale at tage et smut forbi messen og opleve det hele selv!