Djursland deltager aktivt i ‘Vi cykler til arbejde’ kampagnen

13. juni 2024
Djursland deltager aktivt i ‘Vi cykler til arbejde’ kampagnen
Vinderholdet Trækronen fra Horsens vandt elcykler fra Gazelle til alle på holdet. Cyklistforbundet

Djursland har også været en vigtig deltager i årets ‘Vi cykler til arbejde’-kampagne, med flotte resultater både i Norddjurs og Syddjurs Kommuner.

I Norddjurs Kommune deltog 65 personer, som tilsammen cyklede 8.302,14 kilometer fordelt på 843 cykeldage. Dette resulterede i en besparelse på 1.120,79 kg CO2. Deltagerne havde i gennemsnit 12,97 cykeldage og cyklede 127,73 kilometer hver.

I Syddjurs Kommune deltog 23 personer, der tilsammen cyklede 3.036,81 kilometer fordelt på 181 cykeldage. Dette førte til en besparelse på 409,97 kg CO2. Her havde deltagerne i gennemsnit 7,87 cykeldage og cyklede 132,04 kilometer hver.

På landsplan satte 57.484 deltagere sig i sadlen og tilbagelagde sammenlagt over 9,8 millioner kilometer, hvilket resulterede i en samfundsgevinst på hele 70 millioner kroner. Disse besparelser skyldes primært de sundhedsmæssige fordele ved cykling. Ifølge direktør i Cyklistforbundet, Kenneth Øhrberg Krag, viser denne kampagne den enorme fordel ved, at mange mennesker cykler.

”Hver gang, vi cykler en kilometer, giver det plus i samfundsregnskabet, så når 57.484 medarbejdere på danske arbejdspladser i maj måned cyklede cirka 9,8 millioner kilometer i vores kampagne, har vi som samfund sparet mange millioner kroner. Faktisk hele 70 millioner kroner. Det, synes jeg, er ret fantastisk, og det illustrerer virkelig den kæmpefordel, der er ved, at mange cykler,” siger Kenneth Øhrberg Krag.

Sundhedsgevinsterne ved at cykle er omfattende. Cykling nedsætter blandt andet risikoen for at få diabetes 2 betydeligt. For inaktive personer er risikoen for at udvikle type 2 diabetes 45 procent højere end for dem, der er tilstrækkeligt fysisk aktive. Også risikoen for hjerte-/karsygdomme og visse former for kræft falder ved regelmæssig cykling.

”Hvis du er inaktiv, kan man faktisk se en sundhedsmæssig effekt efter bare en times cykling om ugen. På den baggrund glæder jeg mig over, at vi for andet år i træk oplever stor fremgang i antallet af deltagere i Vi cykler til arbejde. Vi har næsten 8000 flere deltagere end sidste år, og det er meget tilfredsstillende,” fortsætter Kenneth Øhrberg Krag.

Flere og flere arbejdspladser ser nu fordelene ved at investere i medarbejdernes cykling. De daglige kilometer, som medarbejderne cykler, bidrager til færre sygedage, hvilket gavner både virksomhederne og samfundet. De deltagende i år har eksempelvis sparet virksomhederne og samfundet for i alt 8.182 sygedage.

Djurslands flotte deltagelse og resultater viser, hvordan engagement og indsats i en sådan kampagne kan give store gevinster både for deltagerne selv og for samfundet som helhed. Deres præstation er en inspiration for andre arbejdspladser til at deltage i fremtidige kampagner og bidrage til en sundere og mere bæredygtig fremtid.