Erhverv

Regeringens ambitioner om sænket generationsskifteskat: En god dag for familieejede virksomheder på Djursland

Regeringen har netop præsenteret sit nye udspil “Et stærkere erhvervsliv”, som indebærer en markant sænkning af generationsskifteskatten fra 15 til 10 procent. Dette initiativ modtager stor ros fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, der ser det som et stort skridt fremad for familieejede virksomheder.

Regeringens ambitioner om sænket generationsskifteskat: En god dag for familieejede virksomheder på Djursland
Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
20. juni 2024
Af Dina Bruselius
  • “Regeringen viser med udspillet en god vilje til at gøre det nemmere for den unge generation at fortsætte livsværket, så virksomhederne ikke farer vild i regneark, bøvl og besvær. Det er et stort skridt fremad, som viser, at man forstået de udfordringer, virksomhederne står overfor, når de vil fremtidssikre den virksomhed, de har bygget op gennem flere generationer,” siger Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Dette initiativ bliver betragtet som en stor fordel for de mange familieejede virksomheder på Djursland og omegn. Regionen, der allerede har et rigt erhvervsliv med mange tekniske virksomheder, kan se frem til en endnu lysere fremtid med færre økonomiske byrder ved generationsskifte.

  • “Regeringens ambitioner om at sænke generationsskifteskatten fra 15 til 10 procent og et opgør med skæve værdiansættelser gavner iværksætterdrømme og erhvervsudvikling i hele landet. Det vil ikke blot hjælpe de nuværende ejere, men også inspirere og motivere fremtidige generationer til at føre virksomhederne videre med fornyet energi og innovation,” udtaler Maria Schougaard Berntsen yderligere.

Denne ændring betyder, at familieejede virksomheder på Djursland kan overdrages til næste generation med mindre økonomisk belastning, hvilket fremmer både vækst og udvikling. Regionen vil dermed kunne fastholde og tiltrække innovative og engagerede erhvervsdrivende.

  • “Generationsskifteskatten skaber usikkerhed og er en hindring for vækst og udvikling i familieejede virksomheder, som er helt vitale for både beskæftigelsen og det omkringliggende samfund – især uden for de store byer. Vores familieejede virksomheder udgør rygraden i dansk økonomi, og det er afgørende, at vi sikrer de bedste betingelser for deres fortsatte succes,” afslutter Maria Schougaard Berntsen.

Det er altså ikke bare en god dag for landets mange familieejede virksomheder, men også en stor dag for Djursland, hvor den nye skatteændring vil kunne mærkes direkte på erhvervslivet og dermed også på regionens samlede vækst og velstand.

Lübker Golf vinder igen: Djurslands stolthed blandt verdens bedste golfbaner

Læs også: Lübker Golf vinder igen: Djurslands stolthed blandt verdens bedste golfbaner

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev