Lær at redde liv på Fjellerup Strand: Gratis genoplivningskurser i uge 29

7. juli 2024
Lær at redde liv på Fjellerup Strand: Gratis genoplivningskurser i uge 29

Sommeren er fyldt med sol, badning og afslapning på de danske strande, men i år tilbyder Hjerteforeningen en vigtig ekstra aktivitet. Fra den 17. juli kan feriegæster på 22 badesteder rundt omkring i Danmark, herunder Fjellerup Strand på Djursland, deltage i gratis genoplivningskurser.

Hvorfor genoplivning er vigtig

Sommeren er fyldt med sol, badning og afslapning på de danske strande, men i år tilbyder Hjerteforeningen en vigtig ekstra aktivitet. Fra den 17. juli kan feriegæster på 22 badesteder rundt omkring i Danmark, herunder Fjellerup Strand på Djursland, deltage i gratis genoplivningskurser.

Når hjertet stopper, er hver eneste sekund afgørende. Analytikere fra Det Europæiske Råd for Genoplivning understreger, at chancen for overlevelse kan være helt op til 70 procent, hvis genoplivning og brug af en hjertestarter sker inden for tre til fem minutter. Alligevel viser en undersøgelse fra analyseinstituttet Verian, at mere end en tredjedel af danskerne føler sig usikre på, hvordan de skal handle i en sådan situation.

“Hjertestop sker desværre hele året rundt over hele landet, og det kan ramme unge som gamle,” siger Rikke Primdahl, chefkonsulent for Hjerteforeningens akutindsats. Hun opfordrer til, at man sætter lidt tid af til at lære at redde liv.

Deltag i kurset

Hjerteforeningen har allerede undervist over 150.000 danskere gennem deres HjerteRedderkurser. På disse kurser lærer man basal genoplivning, herunder hjertemassage, kunstigt åndedræt og brug af en hjertestarter – alt sammen på blot 30 minutter. Kurserne er åbne for alle.

På Djursland kan man møde op på Fjellerup Strand den 17. juli fra kl. 12.00 til 14.00 og få en introduktion til disse livsvigtige færdigheder. Det er en god mulighed for at gøre en konkret forskel, hvis uheldet skulle være ude.

En simpel indsats kan redde liv

Kurserne vil give deltagerne de nødvendige færdigheder til at handle hurtigt og effektivt. “Hvert sekund tæller, når det kommer til hjertestop, og bare en lille indsats kan gøre en fantastisk stor forskel,” understreger Rikke Primdahl. Mange har allerede draget fordel af Hjerteforeningens tilbud, og nu er det dine chancer for at blive en del af den voksende gruppe af danskere, der kan redde liv.

Læs mere om Hjerteforeningens initiativer og kommende kurser på www.hjerteredder.dk.