Familie
Lillebror Lotteriet 2025: Børn og unge skaber forandringer for anbragte børn
Lillebror Lotteriet 2025 er nu i gang, og over 18.000 børn og unge over hele Danmark er klar til at sælge lodder for en god sag. Dette årlige initiativ samler skoleklasser, fritidsklubber og idrætsforeninger, der står sammen om at støtte anbragte børn og unge.
En stærk personlig historie som motivator
I år blev starten på Lillebror Lotteriet markeret på Kildevældsskolen i København, hvor Nicole Kristensen, ungeambassadør for Børnehjælpsdagen, holdt et inspirerende oplæg. Nicole, der selv har været anbragt både i plejefamilie og på børne- og ungehjem, delte sin historie med skolens 7. klasser.
”Hvis I så mig på gaden, uden at have mødt mig eller hørt min historie. Ville I så kunne se på mig, jeg har været anbragt?”
Eleverne rystede på hovedet, og Nicole fortsatte: ”Det har været en hård opvækst for mig, men jeg er glad for, at jeg kan dele min historie, så I forstår, at anbragte børn er ligesom alle andre børn. Og når I sælger lodder, gør I en forskel for andre som mig – og det betyder helt vildt meget.”
Nicole Kristensen holder oplæg om at være anbragt til 7. klasserne på Kildevældsskolen, der har tilmeldt sig forårets Lillebror Lotteri 2025 og på den måde er med til at gøre en forskel for anbragte børn og unge i Danmark med deres indsamling (Foto: Moot for Børnehjælpsdagen / Via Ritzau)
Skoler og elever engagerer sig i en vigtig sag
Lærer Christina fra Kildevældsskolen ser deltagelsen i Lillebror Lotteriet som en fantastisk mulighed for at styrke fællesskabet blandt eleverne, samtidig med at de bidrager til en vigtig sag. “At kunne kombinere det sociale engagement i Lillebror Lotteriet med undervisningen er en fantastisk mulighed for eleverne. Så lodsalget er del af et større tema for os. Det taler ind i målet om større inklusion og rummelighed i skolen.” For eleverne er det blevet tydeligt, hvordan de med deres lodsalg kan gøre en stor forskel for anbragte børn i Danmark. Emma fra 7. x udtaler: “Det er fedt at vide, vi gør en forskel. Nu har vi lige hørt Nicoles foredrag”, “og så går det op for en, hvor godt man har det.”
Fælles mål og forståelse for at hjælpe
Ligeledes forklarer Ishak fra 7. y: “Vi vil godt hjælpe anbragte børn, så de får en bedre barndom og får det godt i fremtiden.” De penge, som eleverne samler ind, skal gå til et fælles mål – en lejrtur – og samtidig til at støtte de anbragte børn.
Friske 7. klasse elever er klar til at sælge Lillebrorlodder for at tjene til den fælles lejrskole og samtidigt støtte op om anbragte børn og unge i Danmark (Foto: Moot for Børnehjælpsdagen / Via Ritzau)
Lillebror Lotteriet og dets betydning
Lillebror Lotteriet er en vigtig årlig begivenhed, der ikke kun samler penge, men også skaber større forståelse og fællesskab blandt børn og unge i Danmark. Skoleklasser, idrætsklubber og fritidsforeninger kan stadig tilmelde sig og være med til at gøre en forskel.
- Over 18.000 børn og unge deltager årligt i Børnehjælpsdagens lotterisalg
- Overskuddet går til at støtte anbragte børn og unge
- Der er over 13.500 anbragte børn i Danmark
- Skoler kan tilmelde sig lotteriet på www.bhd.dk/lotterier
Børnehjælpsdagen
Børnehjælpsdagen er en af Danmarks ældste humanitære organisationer og har siden 1904 arbejdet for at hjælpe anbragte børn og unge. Med aktiviteter og projekter i hele Danmark styrkes livskvaliteten og mulighederne for at mestre livet. Deres indsats har hjulpet mange unge på vej mod et selvstændigt voksenliv.
7. klasse elever gør en indsats for anbragte børn og unge i Danmark via deltagelse i lodsalg for Børnehjælpsdagen (Foto: Moot for Børnehjælpsdagen / Via Ritzau)