Erhverv
Kombardo-sangen forlader danske farvande efter ti års sejlads
Efter et årti som ørehænger for millioner af passagerer siger Molslinjen farvel til den ikoniske Kombardo-sang. En ny melodi overtager roret på færgerne fra i dag.
En melodi, der delte vandene
I ti år har den karakteristiske Kombardo-sang været lydsporet til tusindvis af færgerejser mellem Jylland og Sjælland. Hver gang en af Molslinjens hurtigfærger gled ind til kaj i Aarhus eller på Sjællands Odde, lød de velkendte toner af sangen, der var en omskrivning af Jørgen Wedeges klassiker “Jamaica” fra 1970’erne.
Kombardo-sangen har været afspillet mere end 80.000 gange og har nået næsten 32 millioner rejsende gennem årene. For nogle passagerer blev melodien en kær tradition, mens andre betragtede den som en musikalsk prøvelse. Uanset holdning var det næsten umuligt ikke at nynne med, når tonerne fyldte færgernes højttalere.
Nye tider kræver nye toner
Molslinjens beslutning om at skifte sang bunder i rederiets vækst og udvikling. Med ti forskellige færgeruter i dag har selskabet brug for en melodi, de selv ejer rettighederne til, så den kan bruges på tværs af alle ruter. Den tidligere Kombardo-sang var specifikt knyttet til Kattegat-overfarten mellem Aarhus og Odden.
Rederiets ledelse erkender, at mange passagerer og medarbejdere har udviklet et følelsesmæssigt forhold til den gamle Kombardo-sang. Samtidig håber de, at den nye melodi vil skabe lige så stærke minder for fremtidige generationer af færgepassagerer.
Et musikalsk skifte på havnen
Den originale Kombardo-sang lød for sidste gang søndag aften den 1. juni, og den nye melodi fik premiere fra første afgang i morges den 2. juni. Skiftet markerer afslutningen på et kapitel i dansk færgehistorie, hvor en simpel sang blev til et kulturelt fænomen.
Molslinjen, der er Danmarks største indenrigsfærgeselskab, transporterer årligt mere end 15 millioner passagerer på ruter, der forbinder Danmark, Sverige og Tyskland. Med dette musikalske skifte bevæger rederiet sig ind i en ny æra, hvor Kombardo-konceptet udvides til at omfatte hele deres flåde.
Kilde: Molslinjen A/S